Αναπαλαίωση επίπλων

      Η αναπαλαίωση των επίπλων είναι μια ιδιαίτερη εργασία ,απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις και αποτελεί ξεχωριστό κλάδο της επιπλοποιίας.

Περιλαμβάνει την αποκατάσταση των φθορών μιας αντίκας και την αφαίρεση τυχών υπολειμμάτων, μούχλας ή παλιών βερνικιών του επίπλου. Η συγκεκριμένη διαδικασία πρέπει να επιτευχθεί χωρίς να αφαιρέσουμε την παλαιότητα και την θαυμάσια αυτή φυσική «δουλειά » που συντελέσθηκε επί χρόνια πάνω στο έπιπλο. Αυτή είναι η δική μας λογική.

Έπειτα ακολουθεί το φινίρισμα.

    Τα βερνίκια που χρησιμοποιούμε έχουν σαν βάση τους την νιτροκυτταρίνη, είναι ενός συστατικού κάτι που τα καθιστά ιδιαίτερα απαλά έως και ανεπαίσθητα για το ξύλο. Τα λούστρα αυτά επιτρέπουν στο ξύλο να αναπνέει και προσδίδουν μια ιδιαίτερη υφή επειδή ακριβώς δεν καλύπτουν όλους τους πόρους του και δεν «πλαστικοποιούν»  όπως λέμε το έπιπλό μας. Ένα τα πιο παλιά και φυσικά είδη λούστρων που χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα στο εργαστήριό μας, είναι η gomalaca (γομαλάκα).

Επίσης κατά το φινίρισμα συνηθίζεται η χρήση φυσικών κεριών ή διαφόρων συνθετικών σκευασμάτων που περιέχουν κερί και άλλες χημικές ουσίες που καθορίζουν και τη στιλπνότητα, το πόσο δηλαδή mat ή satine θα είναι το βερνίκι μας. Πολλά θα μπορούσαμε φυσικά να πούμε για τις τεχνικές αναπαλαίωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.